Legalább 33 halott a komphajóbalesetben

Vágólapra másolva!
Elsüllyedt egy komphajó 173 utassal és 16 főnyi személyzettel a fedélzetén a viharos időjárás miatt a Fülöp-szigetek partjainál, az első hivatalos információk szerint legkevesebb harminchárman meghaltak.
Vágólapra másolva!

Legalább 33 halottja van annak a súlyos kompbalesetnek, ami csütörtökön, a Fülöp-szigetek partjainál történt a viharos időjárás miatt. Tizenkilenc embert eltűntként tartanak számon. A Kim Nirvana komp a délkelet-ázsiai ország középső részén lévő Ormoc városából tartott a Camotes-szigeteken lévő Pilar településre.

A parti őrség első beszámolói szerint

a komphajó néhány perccel az indulás után, Ormoc kikötőjétől mindössze egy kilométerre süllyedt el.

A dpa német hírügynökség legalább harmincnégy, az AP amerikai hírügynökség legkevesebb harminchat halottról számolt be. A rendőrség azt közölte, hogy a kompon 173 utas és a személyzet 16 tagja tartózkodott. A parti őrség közölte,

összesen 118 embert sikerült kimenteni, további 19-et továbbra is eltűntként tartanak számon.

A viharok, a rosszul karbantartott vagy túlzsúfolt hajók és a biztonsági előírások figyelmen kívül hagyása miatt gyakoriak a kompbalesetek a 7300 szigetből álló országban. 1987. december 20-án a Fülöp-szigeteken történt a világ egyik legtragikusabb kompszerencsétlensége: a katasztrófában 4375-en vesztették életüket.