Válogatás nélkül lőttek mindenkire

2015.07.03. 20:59

Védtelen emberek tucatjait mészárolta le Nigéria északkeleti részén a Boko Haram iszlamista szélsőséges csoport pénteken. Eddig 29 holttestet számoltak össze, a beszámolók szerint a fegyveresek válogatás nélkül, mindenkire tüzet nyitottak.

A Boko Haram szélsőséges iszlamista szervezet két támadást is végrehajtott rövid időn belül. Az egyik támadásban 29 embert gyilkoltak egy szemtanú szerint. "Eddig huszonkilenc holttestet számoltunk össze" - mondta. Hozzátette, hogy idén már negyedszer érte támadás a nigériai települést.

Általában ez marad a Boko Haram fegyveresei utánForrás: AFP/-

Mussa falu a hatodik, amelyet az elmúlt 48 órában a Boko Haram megtámadott. A szélsőségesek egy másik északkelet-nigériai településen elvágták 11 állítólagos áruló torkát. Ez az első alkalom, hogy dezertálásról érkezik hír az iszlamistákkal kapcsolatban.

A Nigériával szomszédos Csád fővárosában, N'Djamenában a hatóságok fegyverekkel, rakétákkal és lőszerrel teli raktárra bukkantak egy házban. A rejtekhelyet a Boko Haram feltételezett tagjai tartották fenn. A Boko Haram célja a saría, vagyis az iszlám törvénykezésen alapuló állam létrehozása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK