Tévedésből dobtak bombát Bagdadra

Bagdad, 2015. július 6.
Egy áldozat holttestét viszik hordágyon a mentőalakulat tagjai egy lakóház romjai között Bagdad al-Dzsadida negyedében 2015. július 6-án, miután az iraki hadsereg egyik repülőgépe tévedésből a lakónegyedre dobott egy bombát. A téve
Bagdad, 2015. július 6. Egy áldozat holttestét viszik hordágyon a mentőalakulat tagjai egy lakóház romjai között Bagdad al-Dzsadida negyedében 2015. július 6-án, miután az iraki hadsereg egyik repülőgépe tévedésből a lakónegyedre dobott egy bombát. A téves találat következtében legkevesebb hét ember életét vesztette. (MTI/AP/Hadi Mizban)
Vágólapra másolva!
Tévedésből egy bagdadi lakónegyedre dobott le egy bombát hétfőn az iraki hadsereg egyik repülőgépe, és legalább hét ember halálát okozta.
Vágólapra másolva!

A biztonsági szolgálatok egyik tábornoka közleményt adott ki az esetről. Eszerint a Szuhoj típusú gép bombája - egyelőre nem ismert technikai okból - "beragadt", majd a légitámaszpontra való visszatérés közben, a főváros al-Dzsadida negyede felett kioldódott, és eltalált több házat.

Egy áldozat holttestét viszik a mentőalakulat tagjai egy lakóház romjai között Bagdad al-Dzsadida negyedében Forrás: MTI/AP/Hadi Mizban

Egy rendőrségi tisztségviselő 12 halálos áldozatról tud, akik között három gyerek és két nő is van. Meg nem nevezett két forrás beszámolója szerint a sebesültek száma 25.

A szóban forgó Szuhoj egy bevetésen vett részt az Iszlám Állam dzsihadista szervezet harcosai ellen. Az iraki hadsereg az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció harci gépeivel szövetségben támadja rendszeresen a dzsihadistákat, akiknek a kezén van már Irak nyugati és északi részének zöme.