A pápa arra kérte a híveket, hogy a családokért imádkozzanak

2015.07.06. 22:53

Ferenc pápa arra kérte a hívőket az ecuadori Guayaquilban hétfőn tartott tömeges miséjén, hogy imádkozzanak: legyen sikeres a család kérdésével foglalkozó, októberre összehívott püspöki zsinat.

A kikötőváros határában lévő parkban, a Sámánok parkjában több százezren gyűltek össze, hogy meghallgassák a katolikus egyházfőt és együtt imádkozzanak vele. Az eseményre más latin-amerikai országokból és az Egyesült Államokból is érkeztek vendégek. 

Forrás: MTI/EPA-EFE/Leonardo Munoz

Ferenc azért kérte az imádkozást, hogy a zsinat "találjon konkrét megoldásokat a családokat ma érintő nehézségekre és kihívásokra". "A család maga is egy kis egyház, otthoni egyház" - mondta.
A pápa a fővárosból, Quitóból érkezett Guayaquilba, Ecuador legnagyobb városába. A városban felkeresett egy szentélyt, ahol Szűz Máriához imádkozott 2000 hívővel együtt.

Forrás: MTI/AP/Fernando Vergara

Ezután indult a Sámánok parkja felé, s az oda vezető úton a különleges gépkocsiból, a pápamobilból integetett a tömegnek, amely zsebkendőket és vatikáni lobogókat lengetett. Később a helyi jezsuita közösséggel ebédel, majd visszatér a fővárosba, ahol udvariassági látogatáson felkeresi Rafael Correa államfőt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK