Kisrepülővel ütközött egy F-16-os vadászgép

2015.07.07. 20:38

Összeütközött egy F-16-os vadászgép és egy kisrepülő az amerikai Charleston közelében. A vadászgép pilótája időben katapultált, a Cessna utasai valószínűleg nem élték túl az ütközést. 

Az amerikai repülésügyi hatóság (FAA) tájékoztatása szerint egy amerikai F-16-os egy Cessna 150 típusú repülővel ütközött, a baleset az Egyesült Államok délkeleti részén található kikötőváros, Charleston közelében történt kedd délelőtt.

A balesetnek több szemtanúja volt, ők egy "tűzgolyót" láttak az égen ,és robbanást hallottak - jelentette az NBC amerikai hírtelevízió.

Lockheed Martin  F-16 vadászgép.Forrás: Origo

 Az NBC a Pentagon egyik képviselőjére hivatkozva arról is beszámolt, hogy a harci repülőgép pilótájának sikerült időben katapultálnia, a Cessna fedélzetén tartózkodók sorsáról egyelőre nincsenek információk.

Az amerikai légierő és a Pentagon egyelőre nem tudta megerősíteni az ütközés tényét. Az utóbbi néhány hétben ez már a második, F-16-ossal történt baleset az Egyesült Államokban. Június 24-én gyakorlatozás közben egy iraki vadászgép zuhant le Arizona államban. Az iraki pilóta meghalt a balesetben.