Fidel Castro levélben gratulált Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnöknek "briliáns politikai győzelméhez".

Fidel Castro állítja, a latin-amerikai és a karibi lakosság csodálattal nézte, ahogy Görögország "identitását és kultúráját" megvédte a külső fenyegetésektől.

Egy nappal korábban a kubai elnök is elismerően szólt a görögországi fejleményekről. Raúl Castro gratulált Ciprasznak, és méltatta a görög kormányfő "bátor politikáját". 

Ez az eredmény azt mutatja, hogy a görög nép többsége támogatja az ön által vezetett kormány bátor politikáját - hangsúlyozta Raúl Castro a görög kormányfőnek címzett levelében, amely a Kubai Kommunista Párt hivatalos orgánumának számító újság, a Granma címoldalán jelent meg.

Fidel Castro volt kubai elnök Randy Perdomo Garcíával, a havannai Egyetemi Hallgatók Szövetségének vezetőjévelForrás: MTI/EPA/Cubadebate/

 

Ciprasz várakozásainak megfelelően a görögök a vasárnapi népszavazáson elutasították a hitelezők által javasolt, reformokat és újabb költségvetési megszorításokat tartalmazó intézkedéseket, amelyekért cserébe Athén hozzájuthatott volna a június végén lejárt mentőprogramban akkor még számára elérhető összeghez. A nemzetközi hitelezők által javasolt megállapodást elutasítók tábora 61-39 arányban győzött a vasárnapi görög népszavazáson.