Kislányokat toborzott a dzsihadista terrorszervezet

Vágólapra másolva!
A gyanú szerint kislányokat és kamaszlányokat toborzott a dzsihadista terrorszervezet. A gyerekeket az Iszlám Állam számára egy spanyol nő toborozta, akit őrizetbe vettek a Kanári-szigetekhez tartozó Lanzarote szigetén. 
Vágólapra másolva!

A hatóságok szerint a nő közvetlen kapcsolatot tartott fenn a szervezet szíriai vezetésével, feladata a toborzáson túl az volt, hogy

megkönnyítse a beszervezett lányok eljutását az IÁ által ellenőrzött területekre.

A spanyol állampolgárságú nő idén már a 47-ik olyan személy, akit a terrorszervezettel való együttműködés miatt vettek őrizetbe a dél-európai országban. Legutóbb szombaton a rendőrök egy marokkói férfit állítottak elő Barcelonában, aki az internetes közösségi oldalakon terjesztette az IÁ propagandáját. A bíróság kedden döntött az előzetes letartóztatásáról.

Terrorvédelmi készültség

Mivel a közösségi oldalakon egyre több olyan bejegyzést találtak, amelyben említést tesznek Spanyolországra az Iszlám Államhoz kapcsolódóan, a belügyminisztérium továbbra is fenntartja a megemelt terrorvédelmi készültséget. A minisztérium szerint ugyanakkor közvetlen terrorfenyegetés nincs a dél-európai országban.