Még a teknősfarm vezetője sincs biztonságban Észak-Koreában

Kim Dzsong Un
A Rodong Sinmun című észak-koreai pártlap által közreadott képen Kim Dzsongun első számú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt első titkára folyóátúszási gyakorlatozást tekint meg a hadsereg egyik egységénél egy nem megnevezett észak-koreai helyszínen.
Vágólapra másolva!
Kivégeztette egy észak-koreai teknősfarm vezetőjét Kim Dzsongun, hogy példát statuáljon, és tovább erősítse a félelmet a bürokrácia tagjaiban. A teknősfarm vezetőjét májusban már figyelmeztette, de úgy látszik, nem értett a szóból.
Vágólapra másolva!

Az állítólagos kivégzésről phenjani forrásból értesült az amerikai UPI hírügynökség, amely tudósításában emlékeztetett, hogy ez a bizonyos teknősfarm először május 19-én került be a hírekbe.

Kim Dzsongun akkor meglátogatta a létesítményt, és egyértelműen kifejezésre juttatta: nem tetszik neki, ahogy a farmot vezetik.

Kim Dzsongil koporsóját a fián kívül heten kísérték - már csak kettő van közülük életben Forrás: Origo

Elvi útmutatás

Akkor a KCNA állami hírügynökség számolt be arról, hogy Kim kiborult, mert a létesítményben a parancs ellenére nem sikerült homárokat is tenyészteni.

A diktátor szavai szerint a farm „a hozzá nem értés, az elmaradott gondolkodás és felelőtlen munkamódszer mintapéldája”, arról már nem is beszélve, hogy az ott dolgozók nyilvánvalóan nem mutatják ki csodálatukat elődjével és édesapjával, Kim Dzsongillel szemben – érthetetlen és megbocsáthatatlan módon ugyanis nem volt az egész létesítményben a forradalom történetének rendelt oktatóterem.

Az édesvízi teknős csemegének számít Észak-Koreában.

Kim Dzsongun járja az országot, és elvi iránymutatást ad, mit hogyan kell csinálni. Itt éppen egy phenjani szállodában ellenőrzi az ágyat Forrás: AFP/Koreai Állami Hírügynökség

Nem gondozták megfelelően az állatokat

A farm vezetőjét a phenjani forrás szerint azért végezték ki, mert nem gondoskodott megfelelően a teknősök élelmiszer- és vízellátásáról.

A dél-koreai Newsis azonban emlékeztetett arra, hogy erről nem a szerencsétlen főnök tehetett, mert rendszeresek az áramkimaradások, és a központból nem kaptak elég takarmányt.

Kim hadgyakorlaton. Aki nem tetszik, azt kivégezteti Forrás: MTI/EPA/Rodong Sinmun

Mindennaposak a kivégzések

Kim Dzsongun brutális elnyomással és folyamatos „tisztogatásokkal” próbálja megerősíteni a hatalmát.

Sajtójelentések szerint a saját családját sem kíméli, kivégeztette a nagybátyját és a nagynénjét is, a védelmi miniszterét pedig légvédelmi ágyúval lövette agyon

.

A Nemzetegyesítés Koreai Intézete nevű szöuli intézmény legfrissebb tanulmánya szerint 2000 óta 1382 embert végeztek ki nyilvánosan az országban.

A statisztikát független forrásokból képtelenség megerősíteni, emlékeztetett a jelentésről beszámolva a Vice, mivel az emberjogi csoportokat kitiltották Észak-Koreából, a sajtót pedig központilag irányítják.