Felgyújtották a rendőrök, mert nem fizetett kenőpénzt

Vágólapra másolva!
Meghalt a kórházban egy indiai asszony, aki azt állította: a rendőrök gyújtották fel, mert nem volt hajlandó kenőpénzt fizetni.
Vágólapra másolva!

A negyven éves Neetu Dwivedi halála előtt mondta el a kórházban egy bírónak és újságíróknak, hogy mi történt vele.

A szavai szerint a férjét őrizetbe vették, hogy kihallgassák egy bűncselekménnyel kapcsolatban. Amikor bement az Uttar Pradés állambeli Barabanki rendőrőrsére, hogy tudakozódjon a férje ügyében, két rendőr százezer rúpiát (mintegy 452 ezer forintot) követelt tőle azért, hogy elintézzék a férfi szabadon engedését.

Nem fizetett

Mikor nemet mondott az ajánlatra, a két rendőr megerőszakolta, megalázta, majd felgyújtotta őt. Az asszony testének 80 százaléka megégett – írta internetes oldalán a brit Independent.

A kórházban már nem tudták megmenteni az életét.

Az indiaiak egyre gyakrabban tiltakoznak az erőszak ellen Forrás: The Times of India/Kamalendu Bhandra

Felelősségre vonást követelnek

Az ügyben megindult a hivatalos vizsgálat, és a két érintett rendőrt felmentették a szolgálat alól, bár állítják, hogy az asszony dühében magát gyújtotta föl.

Dwivedi fia, aki maga is újságíró, azt mondta a helyi sajtónak, hogy az anyja addig nem nyugodhat békében, míg a felelősöket meg nem büntetik.

Alig egy hónapja egy újságírót égettek el élve, miután cikkeket írt a helyi politikusok korrupciójáról – emlékeztetett a brit lap.