A közösségi média segítségével próbálják meg azonosítani a bostoni rendőrök azt a négyéves kislányt, akinek a holttestét a bostoni kikötőben találták meg két hete. A fényképét már 47 millió ember látta a Facebookon, de még mindig nem tudni, hogy ki lehet.

Egy kutyáját sétáltató asszony értesítette a rendőrséget június 25-én, hogy a Deer Island nyugati partján talált egy szemeteszsákot, benne egy kislány holttestével. A kislány fekete pöttyös fehér cicanadrágot viselt, és a zsákban volt mellette egy zebracsíkos takaró is.

Így nézhetett ki a kislány, míg éltForrás: Facebook/Boston Police

Segítséget kértek az azonosításhoz

Massachusetts állam rendőrsége azonnal a közvéleményhez fordult, hogy segítsenek azonosítani a gyermeket. Mivel a holtteste már oszlásnak indult, számítógéppel készítették el a kislány fényképét, és ezt feltették a rendőrség Facebook-oldalára a ruházatáról és a takaróról készült fotóval együtt.

A nyomozókat is meglepte, mekkora figyelmet keltett a bejegyzés: eddig már több mint 615 ezren osztották meg és 47 millióan látták a képet. Több tucatnyi tippet is kaptak a rendőrök, de szerencsére eddig minden kislányt épen és egészségesen megtaláltak, aki lehetséges áldozatként felmerült.

Rejtély az egész

A kislányt azonban még mindig nem sikerült azonosítani, sőt, azt sem tudni, mi okozhatta a halálát. A testén nincs jele látható traumának, és a boncolás sem tisztázott semmit. A nyomozók még várják a toxikológiai jelentést, amiből kiderül, hogy megmérgezték vagy begyógyszerezték-e.

Azt viszont nem árulta el a rendőrség, hogy a szemeteszsákot a víz sodorta-e partra, vagy valaki a strandon hagyta – írta internetes oldalán a The Herald-News.