Eltűnt egy magyar fiú a Mura folyóban

2015.07.12. 22:37

Eltűnt egy magyar fiatal szombaton a Mura folyóban Ausztriában, sikertelen keresését a stájerországi rendőrség bejelentése szerint vasárnap délután beszüntették a hatóságok.

Az osztrák közszolgálati média közlése szerint a fiút szombaton késő délután ragadta el a folyó a stájerországi Feldkirchen bei Graz településnél. A 15 éves fiú a lánytestvérét látogatta meg Grazban. Szombaton egy Mura menti biciklitúrára ment, és

útközben hűsölni akart a folyó vizében.

Nem tudott úszni

A rendőrségi közlemény szerint a fiatalt, aki nem tudott úszni,

egy áramlat elsodorta.

Egy szemtanú még látta őt néhány méterre a parttól, amint a kezével kalimpált. A fiú lánytestvérének párja ruhástól rögtön a vízbe ugrott, azonban már nem tudta őt kimenteni.

A környező településekről, Feldkirchenből, Thondorfból, Kalsdorfból, Gössendorfból és Mellachból vezényeltek tűzoltókat, csaknem hatvanan öt csónakkal kutattak az eltűnt fiú után. A keresésbe búvárok és egy helikopter is bekapcsolódott. A keresést szombat éjszakára felfüggesztették, vasárnap korán reggel azonban tovább folytatták.

Nem találták meg

A rendőrségi tájékoztatás szerint

a keresést délután leállították, ugyanis minden folyószakaszt átvizsgáltak - sikertelenül.

A kutatást az erős áramlatok és a zavaros víz is nehezítette. A Mura mélysége ezen a szakaszon kettő és öt méter között van, néhol azonban a nyolc métert is elérheti.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK