Harci készültségben a Jobboldali Szektor

Vágólapra másolva!
Nem hajlandók letenni a fegyvert a Jobboldali Szektor Munkács külterületén körülzárt harcosai mindaddig, amíg a parancsnokuk nem ad erre utasítást. A civileket evakuálták.
Vágólapra másolva!

A rohamrendőrök, a Nemzeti Gárda különleges egységei és az ukrán biztonsági szolgálat egységei körbezárták a Jobboldali Szektor fegyvereseit, de a megadásukról folytatott tárgyalások kudarcba fulladtak.

Az Rt.com értesülése szerint a csapat tagjai közölték: nem adják meg magukat harc nélkül, és a hatóságok követelése ellenére csak akkor hajlandók letenni a fegyvert, ha erre a parancsnokuk, Dmitro Jaros utasítást ad.

Az ukrán hadsereg erősítést küldött a határra.

A parancsnok egyébként folyamatos telefonos kapcsolatban van a fegyveresekkel – mondta a kárpátaljai ügyészség szóvivője. Vasárnap reggeli hír szerint Jaros a PSZ katonai és politikai szárnyának vezetőivel együtt Munkácsra tart.

Egy halott, tíz sebesült

A hatóságok fogadkoznak, hogy mindent megtesznek a „szervezett bűnbanda” lefegyverzésére és tagjainak az őrizetbe vételére. A csapat szombaton egy embert megölt, és a lövöldözésben négy polgári személy, valamint hat rendőr megsebesült.

A környékről éjszaka megkezdték a civilek evakuálását.

Közben szombaton este a Jobboldali Szektor közleményt adott ki, amelyben azt írták, hogy két harcosuk életét veszette, négy pedig megsebesült a munkácsi összecsapásokban.

Tüntettek Kijevben

„A Jobboldali Szektor katonai és politikai mozgalom harci készültségben van” – olvasható a közleményben.

A Jobboldali Szektor hívei a munkácsi tűzpárbaj hírére összegyűltek Kijev központjában.