Elnyelte a zuhanyzó a drogbárót

Elfogták el Chapo Guzmant a régóta keresett mexikói drogbárót
Mexican drug trafficker Joaquin Guzman Loera aka "el Chapo Guzman" (C), is escorted by marines as he is presented to the press on February 22, 2014 in Mexico City. The Sinaloa cartel leader - the most wanted by US and Mexican anti-drug agencies - was arrested early this morning by Mexican marines at a resort in Mazatlan, northern Mexico. AFP PHOTO/Alfredo Estrella
Vágólapra másolva!
Másodszor szökött meg a legszigorúbban őrzött mexikói börtönből az ország első számú drogbárója, Joaquin Guzman.
Vágólapra másolva!

A hatóság közlése szerint Guzmant „elnyelte” a zuhanyzó, legalábbis a börtönben legutóbb a fürdőhelyiség környékén látták szombaton este kilenc óra tájban, azóta nyoma veszett.

Az őrség Guzmant a cellájában, a börtön területén és környékén is kereste, a fegyintézethez legközelebbi repülőtéren, a tolucain pedig leállították a gépek felszállását.

Joaquin Guzman 2014 feburárja óta volt börtönben Forrás: AFP/Alfredo Estrella

Forbes és FBI lista

Guzman ezúttal 2014 februárja óta volt börtönben.

Ezt megelőzően a Sinaloa-kartell vezetője, Joaquin „El Chapo (A Köpcös)” Guzman 2001-ben szökött meg a börtönből. A körözött drogbárók amerikai listáján az első helyen szerepelt. A Forbes magazin a világ legnagyobb hatalmú gengsztereként tartja számon.

A Sinaloa-kartell a mexikói drogháború meghatározó szereplője. A kábítószer-kereskedelem elleni harcban több mint 77 000 ember vesztette életét 2006 vége óta.

A maxikói haditengerészet tagjai fogták el legutóbb Forrás: AFP/Alfredo Estrella