Fegyveres túszejtés Franciaországban

Villeneuve-La-Garenne
Police officer stand outside the Qwartz mall in Villeneuve-La-Garenne after a robbery attempt on July 13, 2015. Special forces evacuated 18 people from a mall near Paris today after gunmen attacked a Primark store inside, in what was thought to be an attempt to rob the shop, police said. AFP PHOTO / THOMAS SAMSON
Vágólapra másolva!
Tizennyolc túszt tartottak fogva néhány órán át fegyveres bűnözők a francia főváros környékén. Állítólag „csak” rablást terveztek. A rendőrség szerint nincs bizonyíték arra, hogy terrorakcióról van szó.
Vágólapra másolva!

Három fegyveres ejtett túszokat a Párizs közeli Villeneuve-la-Garenne-ben hétfő reggel, de az alkalmazottakat néhány órával később sikerült kiszabadítania a francia rendőrség terrorelhárító részlegének (RAID). A kisváros bevásárlóközpontjában található Primark ruházati bolt alkalmazottja 7 óra körül küldött sms-t egy ismerősének arról, mi történt. A túszejtők előtte fél órával hatoltak be.

A Le Parisien szerint 18 embert tartottak fogva. A lap szemtanúkat is idézett, akik szerint a túszejtők fel voltak fegyverezve.

Az akció helyszíne Villeneuve-la-Garenne-ben Forrás: AFP/Thomas Samson

Egy rendőrségi forrás szerint az akció eredetileg fegyveres rablásnak indult, és nincs bizonyítékuk arra, hogy terrorakcióról van szó. A Sputnik News azt írja, az egyik túszejtő az üzlet alkalmazottja.