Leszámoltak az Iszlám Állam két befolyásos vezetőjével

2015.07.13. 23:44

Megölték hétfőn az Iszlám Állam nevű terrorszervezet két magas rangú képviselőjét Szíria északkeleti részén - közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja nevű emigráns csoport.

A két befolyásos dzsihadista feltehetően

a Washington vezette nemzetközi koalíció légitámadásában vesztette életét - derült ki a londoni székhelyű szervezet jelentéséből. Úgy tudják, mindketten tartományi "kormányzók" voltak Szíriának az Iszlám Állam által ellenőrzött részén.

Két befolyásos vezetővel végeztekForrás: ISIS Video

Öngyilkos merénylet

Ahogyan arról beszámoltunk, hogy autóba rejtett pokolgépek és öngyilkos merénylők megöltek 35 embert, és megsebesítettek több mint százat még vasárnap Bagdadban. A merényleteket főleg síita negyedek ellen követték el feltehetőleg a szunnitákból álló Iszlám Állam dzsihadista szervezet emberei. 

Tavaly óta tart a konfliktus

A szélsőséges szunnita Iszlám Állam tavaly júniusban villámhadjáratot indított, és azóta elfoglalta Szíria és Irak jelentős részét.

A nemzetközi terrorellenes koalíció tavaly augusztus óta támadja légicsapásokkal az iraki hadállásokat, a katonai műveletet szeptemberben kiterjesztette Szíriára is. Amerikai drónok az utóbbi időben Afganisztán területén is mérnek csapásokat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK