Öngyilkos merényletek Bagdadban

Bagdad, 2015. július 13.
Megrongálódott személygépkocsi az egyik pokolgépes merénylet helyszínén, Bagdadban 2015. július 13-án. Előző nap autóba rejtett pokolgépes támadások és öngyilkos merénylők megöltek legalább 35 embert és megsebesítettek több mint s
Bagdad, 2015. július 13. Megrongálódott személygépkocsi az egyik pokolgépes merénylet helyszínén, Bagdadban 2015. július 13-án. Előző nap autóba rejtett pokolgépes támadások és öngyilkos merénylők megöltek legalább 35 embert és megsebesítettek több mint százat az iraki fővárosban. (MTI/AP/Karim Kadim)
Vágólapra másolva!
Autóba rejtett pokolgépek és öngyilkos merénylők megöltek 35 embert, és megsebesítettek több mint százat még vasárnap Bagdadban. A merényleteket főleg síita negyedek ellen követték el feltehetőleg a szunnitákból álló Iszlám Állam dzsihadista szervezet emberei.
Vágólapra másolva!

A legsúlyosabb támadás az északi Saab negyedben történt, ahol egy autóba rejtett pokolgép, majd egy öngyilkos merénylő 19 ember halálát okozta - közölték biztonsági és egészségügyi források.

Forrás: MTI/AP/Karim Kadim

Az északkeleti Bunuk negyedben egy autóba rejtett robbanószerkezet kilenc embert ölt meg.

Forrás: MTI/AP/Karim Kadim

Egyelőre egyetlen szervezet sem jelentkezett elkövetőként, de az Iszlám Állam - amely a kezében tartja Irak északi felének nagy részét és a Bagdadtól nyugatra fekvő Anbár tartományt - rendszeresen szivárogtat be merénylőket a fővárosba.

Forrás: MTI/AP/Karim Kadim