Öt másodperc alatt legyőzte a pekingi rendőrség a spártai harcosokat

2015.07.23. 12:58

Félmeztelen „spártai harcosokkal” reklámozta volna magát az egyik legnagyobb pekingi bevásárlóközpont, de a külföldi modelleket őrizetbe vette a rendőrség a „közrend megsértése” miatt.

A szandálba, sortba és köpenybe öltözött modellek nagy sikert arattak a pekingiek körében: mihelyt megjelentek az utcán, azonnal bámulni és fényképezni kezdték őket a járókelők.

Ám ahogy nőtt körülöttük a tömeg, úgy lettek egyre idegesebbek a rendőrök – számolt be a brit Guardian.

A modellek eleinte élvezték a dolgotForrás: Imaginechina/Stringer

Oszoljanak!

Miután többször is hiába szólították fel a „harcosokat”, hogy vonuljanak vissza, a rendőrök erőszakkal elkezdték oszlatni a tömeget.

A kínai közösségi oldalakra felkerült fotókon látszik, amint földre tepernek két modellt, és többeket őrizetbe is vettek – a számukat nem hozták nyilvánosságra.

„Jóképű spártai harcosok próbálták elfoglalni a kínai fővárost, de öt másodpercen belül legyőzte őket a csodálatos rendőrségünk” – írta az egyik szemtanú.

Bocsánatot kértek

A hivatalos kínai sajtó nem volt ilyen megértő. „Azoknak, akik bármiféle célból parádézni akarnak Kínában, először engedélyt kell kérniük a hatóságoktól” – figyelmeztetett a China Daily.

A megrendelő sem várt ekkora sikertForrás: Imaginechina/Stringer

A reklámot szervező cég porig alázkodva könyörgött másnap a biztonsági szervek bocsánatáért, és megköszönték a, hogy a „rendőrség segítséget és iránymutatást adott” az esemény alatt.

Mint közleményükben írták, ekkora figyelemre nem számítottak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK