Saját labdarúgó-bajnokságot írnak ki a donyecki szeparatisták

2015.07.29. 19:24

Az úgynevezett Donyecki Népköztársaság labdarúgó szövetsége önálló bajnokságot indít és saját nemzeti kupát szervez.

A Donbasz Arénában biztos nem 

A Donyecki Népköztársaság (DNR) napokban megalakult labdarúgó szövetségének ügyvezető igazgatója egyelőre nem árulta el, hogy hány csapatosra tervezik a szakadár államalakulat bajnokságát. Azt azonban sietett megjegyezni, hogy az ukrán bajnokságban szereplő Sahtar stadionjában semmiképpen nem fognak meccseket bonyolítani. "Ha a Donbasz Arénában rendeznénk mérkőzéseket, a Sahtart diszkvalifikálhatják és kizárhatják a Bajnokok Ligájából" – magyarázta a döntést Vjacseszlav Sarafutgyilov.

A donyecki bajnokság meccseit ezért a helyi Metalurg és a Kirovec pályáján, az Olimpiai Sportközpontban, Makejevkában, valamint a régió olyan más városaiban játsszák majd, amelyek kívül esnek a harci cselekmények zónáján.

Igor Petrovot választották elnökké

A DNR labdarúgó szövetsége a minap tartotta alakuló gyűlését. Elnökévé azt az Igor Petrovot választották, aki 1994-ben a független Ukrajna nemzeti tizenegyének első tétmérkőzésén debütált szövetségi kapitányként a litvánok elleni EB-selejtezőn. Petrov annak idején 300-szor lépett pályára a Sahtar színeiben. Pályafutása során 123 gólt szerzett.

A donyecki köztársaság válogatottja az idén májusban játszotta első hivatalos meccsét Szuhumiban, ahol 0-1-re kikapott Abháziától.