Meghalt a melegfelvonuláson megkéselt lány

Slisszer, Jisáj bűntény helyszíne elkövető felvonulás férfi FOTÓ ÁLTALÁNOS késelés résztvevő SZEMÉLY bűntény helyszíne elkövető felvonulás férfi FOTÓ ÁLTALÁNOS késelés résztvevő SZEMÉLY Az ultraortodox Jisáj Slisszer, mielőtt késsel rátámad a jeruzsálemi
Az ultraortodox Jisáj Slisszer, mielőtt késsel rátámad a jeruzsálemi melegfelvonulás résztvevőire. A rendőrség tájékoztatása szerint a férfi 2005-ben szintén késsel támadt az akkori melegfelvonulás résztvevőire, tettéért akkor börtönbüntetésre ítélték és nemrég szabadult http://www.origo.hu/nagyvilag/20150730-keseles-jeruzsalemi-melegfelvonluason.html
Vágólapra másolva!
Belehalt sérüléseibe a jeruzsálemi melegfelvonulás elleni késeléses támadás egyik áldozata, egy 16 éves lány. A felvonulás résztvevőire már nem először támadó szélsőséges másik öt embert is megsebesített.
Vágólapra másolva!

Meghalt a jeruzsálemi melegfelvonuláson megszúrt lány. A merénylő a hátán szúrta meg a 16 éves lányt, akit életveszélyes sérülésekkel vittek kórházba.

Válogatás nélkül szúrt

A támadó, egy ultraortodox zsidó szélsőséges, csütörtökön késekkel a kezében a felvonulás résztvevői közé rohant, és válogatás nélkül szurkálni kezdett a tömegben, hat embert megsebesítve. A rendőrség még a helyszínen elfogta.

A támadó három héttel ezelőtt szabadult a börtönből,,

ahol egy 2005-ben, ugyancsak egy melegjogi menet résztvevői ellen elkövetett késeléses támadás miatt kiszabott büntetését töltötte.

Palesztinok házát is támadták

A múlt héten egy palesztin család házánál történt – egy gyerek életét kioltó – gyújtogatás, valamint a melegfelvonulás elleni támadás hatására az izraeli kormány szigorítja a zsidó szélsőségesek elleni intézkedéseket.

Az ultraortodox Jisáj Slisszer, mielőtt késsel rátámad a jeruzsálemi melegfelvonulás résztvevőire. Forrás: MTI/AP/Sebastian Scheiner

A jövőben velük szemben is alkalmazható lesz az adminisztratív őrizetben tartás, vagyis vádemelés nélküli határozatlan ideig tartó fogva tartás, amit eddig csak a palesztin szélsőségesekkel szemben vetettek be Izraelben.

Szombaton Tel-Avivban, Jeruzsálemben és több más városban ezrek tüntettek a két támadást elítélve. Mint arról az Origo is beszámolt, a jeruzsálemi nagygyűlésen

felszólalt Reuven Rivlin államfő is, aki kemény intézkedéseket követelt a zsidó radikálisok ellen.