Anyja, Whitney Houston énekesnő mellé temették a július 26-án elhunyt Bobbi Kristina Brownt hétfőn a New York melletti Westfield temetőjében.

Csak a szűk család

A szertartás családi körben zajlott. A temetőn kívül összegyűlt részvétnyilvánítók fotókat emeltek a magasba, és integettek a gyászmenetnek. Whitney Houston amerikai popsztár és Bobby Brown rapper egyetlen gyermeke, a 22 éves Bobbi Kristina július 26-án halt meg, mintegy fél évvel azután, hogy atlantai otthonának fürdőkádjában eszméletlen állapotban találtak rá.

Pat Houston, lánya, Rayah Houston és Dionne Warwick énekes a gyászszertartásonForrás: AFP/Bennett Raglin

Kómában volt

Ebben a lakásban élt együtt barátjával, Nick Gordonnal, akit a nyilvánosság előtt férjének nevezett, bár hivatalosan nem házasodtak össze. Az orvosok mesterséges kómában tartották, hogy megmentsék életét, emellett lélegeztető gépre is kapcsolták. Mivel agya súlyosan károsodott, és állapota nem javult, a közelmúltban átszállították a Georgia állambeli Duluthban található Peachtree Keresztény Hospice otthonba, vasárnap ott hunyt el.

Hasonló történet

Halálának körülményei nagyon hasonlítottak ahhoz, ahogy Whitney Houston csaknem pontosan három évvel korábban életét vesztette. Az ő élettelen testét 2012-ben találták meg egy Los Angeles-i szálloda fürdőkádjában, a lakosztályban gyógyszerek voltak, az énekesnő szervezetében kokain nyomaira bukkantak és szívbetegséget is megállapítottak nála, a halál oka hivatalosan mégis baleset miatt bekövetkezett fulladás lett.

Bobby Brown a temetésre érkezikForrás: AFP/Paras Griffin

A Bobbi Kristina temetését megelőző pénteki virrasztást és a szombati gyászszertartást beárnyékolta a két család Bobby Brown és Whitney Houston válása óta tartó viszálya. A pár házassága 15 éven át tartott, 2007-ben ért véget. A Brown család pénteken az autóban várta meg, míg a Houston család búcsút vesz Bobbi Kristinától, csak ezután léptek be a kápolnába.