Csúcsforgalomban robbantottak a kabuli reptérnél

Afghan security forces keep watch at the site of a huge blast near the entrance of Kabul's international airport, in Kabul on August 10, 2015. A huge blast struck near the entrance of Kabul's international airport on August 10 during the peak lunchtime period, officials said, warning that heavy casualties were expected. "The explosion occurred at the first check point of Kabul airport," said deputy Kabul police chief Sayed Gul Agha Rouhani. AFP PHOTO / SHAH Marai
Vágólapra másolva!
Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát hétfőn az afgán főváros, Kabul nemzetközi repülőtere közelében.
Vágólapra másolva!

Minimum 4 halott

A hatóságok attól tartanak, hogy a merényletnek számos áldozata van. Az afgán egészségügyi minisztérium szóvivője azt mondta, hogy legalább négyen meghaltak és tizenhét civil megsebesült, köztük egy nő és egy gyermek. Ez a szám azonban tovább növekedhet.

Tűzoltók a kabuli reptérnél Forrás: AFP/Shah Marai

A detonáció helyi idő szerint hétfő dél körül, csúcsforgalomban történt a közvetlenül

a nemzetközi repülőtérre vezető út első ellenőrzőpontjánál

- mondta Szajjíd Gul Aga Ruháni, a kabuli rendőrfőnök helyettese.

Hatalmas fekete felhő

Egy biztonsági tisztségviselő azt mondta, a merénylő két páncélozott járművet vett célba. Azt egyelőre nem tudni, kik utaztak az autókban. A város felett hatalmas fekete felhő jelent meg a robbanást követően, és az AP amerikai hírügynökség szerint egy teljesen kiégett autó elszenesedett maradványai láthatóak a robbantás helyszínéhez közeli körforgalomnál.

Afgán biztonsági erők a merénylet helyszínén Forrás: AFP/Shah Marai

Múlt pénteken három robbantásos merénylet rázta meg Kabult, és a támadásokban legalább ötvenegyen vesztették életüket. Ez volt a legpusztítóbb merényletsorozat 2011 decembere óta.