Beperelték a kislányt, mert eteti a madarakat

2015.08.13. 12:51

A seattle-i kislány két éve eteti a környék hollóit, amelyek már ajándékokat is hoznak neki az élelemért. A szomszédok azonban a piszok és a madárürülék miatt kártérítést követelnek. 

Perre mennek egy seattle-i kislány szomszédjai, mert a gyerek rendszeresen eteti a környék hollóit és egyéb madarait.

A szomszédok a nyolcéves Gabi Mann szülei elleni keresetben azt nehezményezik, hogy a gyerek a házuk hátsó kertjében rendszeresen eteti a hollókat, sirályokat és galambokat, ezért azok már csapatostul járnak oda, és rengeteg piszkot, tollat, élelemdarabot szórnak szét a szomszédos telkeken is.
A hétfőn a King megyei bíróságra benyújtott keresetlevél szerint az etetőket naponta hatszor töltik fel, a "nagyszabású" etetés ráadásul a patkányokat is odavonzza.

Az amerikai kislány két éve eteti a madarakat. A szomszédok megelégelték a hobbijátForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A BBC februárban számolt be Gabi Mann hobbijáról, és arról is, hogy a hollók milyen sok apróságot - golyót, üveget, gombot, Lego-kockát - hordanak a kertbe "ajándékul". A kislány édesanyja, Lisa akkor arról is beszélt, hogy mivel a gyerek nagy érdeklődést mutatott a madarak iránt, 2013 óta etetik azokat naponta.

A szomszédok 200 ezer dollár, vagyis 5,6 millió forintnyi kártérítést akarnak a madarak okozta kellemetlenségekért, és azt is szeretnék elérni, hogy a bíróság tiltsa be a madáretetést Gabiéknál.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK