Kiborult Katalin hercegnő és Vilmos herceg

Család, A nap képe: így vigyázott kishúgára, Saroltára György herceg
Prince George of Cambridge looks at his sister as his mother, Britain's Catherine, Duchess of Cambridge, pushes her daughter, Princess Charlotte of Cambridge in her pram as they leave Charlotte's Christening at St. Mary Magdalene Church in Sandringham, England, on July 5, 2015. Britain's baby Princess Charlotte was christened on Sunday outside Queen Elizabeth II's country residence on Sunday. AFP PHOTO / POOL / CHRIS JACKSON
Vágólapra másolva!
Felszólította a világsajtót a brit királyi család, hogy ne közöljék a György hercegről engedély nélkül született fotókat. A lesifotósok egyre többet zaklatják a hercegi családot és környezetét, ebből lett elege Vilmos hercegnek és Katalin hercegnőnek. 
Vágólapra másolva!

Vilmos herceg és Katalin hercegnő londoni rezidenciája szerint a lesifotósok

átléptek egy határt, és "taktikájuk egyre veszélyesebbé vált.

A hercegi pár közleményében azt írta: néhány fotós többször is erős teleobjektívet használva fényképezte a kisfiával magánparkokban játszó Katalint, követték a herceget és nevelőnőjét a londoni parkokba, és attól sem riadtak vissza, hogy más gyerekeket felhasználva készítsenek képeket. A nevelőnő mellett a hercegi család személyzetének más tagjait is megfigyelték.

Az ilyen fotók miatt akadt ki a hercegi pár Forrás: Northfoto

Üldözik az autókat

A paparazzók lefotózták a házaspárhoz látogató magánszemélyek gyerekeit is, és a palota szerint előfordult, hogy

üldözőbe vették a hercegi család rezidenciájáról távozó autókat.

A fotósok magánbirtokra behatolva bújtak meg az erdőben és a mezőn Vilmos és Katalin norfolki otthona körül, hogy lefényképezzék a nagyanyjával játszó kisfiút. Middletonékat sem kímélik, állandó megfigyelés alatt tartják a család berkshire-i otthonát.

Vilmos herceg szerint a fotósok átléptek egy határt Forrás: AFP/Chris Jackson

A palota szerint főként német, francia, ausztrál, új-zélandi és amerikai lapok közölnek György hercegről „elfogadhatatlan körülmények” között készült felvételeket, a brit lapok túlnyomó többsége azonban tartózkodik ettől.

Szívesen fényképeznek

A herceg és a hercegnő időről időre közzétesz hivatalos képeket gyermekeiről. Ezek egy részét a lelkes amatőr fotós hírében álló Katalin készíti. A Kensington-palota tájékoztatása szerint a házaspár örömmel osztja meg a fotókat, és ez így lesz az elkövetkező hónapokban és években is.

György hercegről hivatalos képek is készülnek, itt például húga keresztelőjén Forrás: AFP/Chris Jackson

A hercegi pár londoni rezidenciájának kommunikációs titkára szerint bosszantó, hogy ilyen aljas taktikákat alkalmazva, egy

kétéves kisfiún nyerészkedve akarnak profitot termelni.

Jason Knauf felhívta a figyelmet arra, hogy ez csak veszélyeket rejt magában, a szigorú biztonsági intézkedések miatt ugyanis nem mindig lesz lehetőség arra, hogy felmérjék, ki az, aki csak fotókat akar készíteni és ki az, aki esetleg ártani is akar a család tagjainak.