Cameron megállítaná az országába betörő menekülteket

david cameron titkosítás párizsi merénylet brit miniszterelnök
Új terrorizmusellenes törvényt vezetne be Cameron
Vágólapra másolva!
Mindent megtesz a kormány, hogy megállítsa azokat, akik "be akarnak törni" Nagy-Britanniába - mondta a brit miniszterelnök. David Cameron szerint többet kell tenni azon országok stabilizálásáért is, ahonnan a menekültek nekivágnak Európának.
Vágólapra másolva!

Valamelyest javult a menekülthelyzet a Nagy-Britanniát és Franciaországot összekötő Csatorna-alagút francia oldalán, de még sok a tennivaló - mondta a brit miniszterelnök a BBC-nek. David Cameron hozzátette:

az embereket fűti egy jobb élet reménye.

Van köztük különbség

Különbséget kell tenni az üldöztetés elől menekülők és a gazdasági okokból útra kelők között - állapította meg a brit kormányfő, jelezve, utóbbiak nem mondhatják, hogy jöjjenek. Úgy vélte, nem kaphatnak automatikusan letelepedési jogot, akik hajóra szállnak a Földközi-tengeren.

David Cameron szerint van különbség menekült és menekült között Forrás: AFP/Paul Ellis

Kitért arra, hogy az európai uniós bevándorlók ügye is fontos vetülete a migrációnak, de azt másképp kell rendezni. Nagy-Britanniában várhatóan 2016-ban népszavazást tartanak az ország európai uniós tagságáról, de addig

a kormány újra akarja tárgyalni Brüsszellel az EU-hoz fűződő viszonyrendszerét.

A tervezett tárgyalások egyik központi eleme az EU más államaiból érkező munkavállalók bevándorlási szabályainak radikális szigorítása lesz. David Cameron úgy fogalmazott, kormányának egyértelmű célja, hogy jogcím nélkül senki se tartózkodhasson az országban.

A dolgozó emberek pártja

Kormánya első száz napját értékelve a kormányfő úgy fogalmazott, a Konzervatív Párt a "dolgozó emberek" igazi pártja. Az adócsökkentés, a szociális ellátórendszer megreformálása és a minimálbér emelése bizonyítja, hogy valójában mi képviseljük a dolgozó embereket - mondta.

A brit konzervatívoknak bejött az új szlogen: a keményen dolgozó emberekért Forrás: Origo

A toryk "erős, pragmatikus és haladó kormányt" adnak az országnak - jelentette ki.

A Konzervatív Párt hiszi, hogy a vállalkozás szabadságán alapuló gazdaságra van szükség ahhoz, hogy mindenki boldoguljon,

jólét legyen, mindenkinek legyenek lehetőségei - hangsúlyozta.