Rémhírt terjesztenek a migránsokról

2015.08.16. 08:47

Mintegy ezerfős, főleg férfiakból álló migránscsoport rohamozta meg a szerb-magyar határt Horgosnál pénteken - állította egy szerb lap. Az információt hivatalosan sehol nem erősítették meg.

A feldühödött tömeg botokkal és kapákkal felfegyverkezve és „Allah akbar!” felkiáltással tört rá a szerb rendőrökre - állítja az Alo belgrádi internetes lap nyomán a Délhír.

A kép illusztrációForrás: MTI/Balogh Zoltán

A konfliktus akkor kezdődött, amikor a szerb határrendészek feltartóztattak egy csoportot, amiért a forgalmat veszélyeztetve haladtak Magyarország felé. Az intézkedésre sokan agresszíven reagáltak, ordítozni kezdtek, és „Allah akbar” felkiáltással, botokkal mentek a rendőröknek - állította a belgrádi lap internetes kiadása.

A magyar rendőrséget nem tájékoztatták

Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az Origo megkeresésére nem tudta megerősíteni az információt. A magyar rendőrség nem kapott tájékoztatást a szerb hatóságtól ilyen incidensről, bár mivel az eset nem közvetlenül a határnál történhetett, nem is feltétlenül kell róla értesítést kapniuk.

Kamuhír

A belgrádi lap szerint az agresszív migránsok a magyarkanizsai menekülttáborból indulhattak. Az Origo megkereste a magyarkanizsai és a horgosi rendőrséget is, de nem kaptunk a hírt megerősítő információt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK