Magyarok is voltak a bangkoki robbantás közelében

robbantás bangkokban
Thai soldiers inspect the scene after a bomb exploded outside a religious shrine in central Bangkok late on August 17, 2015 killing at least 10 people and wounding scores more. Body parts were scattered across the street after the explosion outside the Erawan Shrine in the downtown Chidlom district of the Thai capital. AFP PHOTO / PORNCHAI KITTIWONGSAKUL
Vágólapra másolva!
A detonáció a város nagy bevásárlóközpontjainak közelében, egy forgalmas csomópontnál történt. A rendőrség szerint terroristák robbantottak.
Vágólapra másolva!

Huszonhétre nőtt a bangkoki robbantás áldozatainak száma, a halottak között négy külföldi is van - közölte a Reuters. A BBC legalább 16 halottról ír. Az első jelentések 12 halottról és húsz sebesültről szóltak. A detonáció Bangkok egyik fő közlekedési csomópontjánál, nagy bevásárlóközpontok és egy hindu szentély közelében történt helyi idő szerint este hét órakor. Egy helyi hírportál arról ír, hogy két robbanás is történt: először egy motorkerékpárba rejtett pokolgép lépett működésbe, majd egy villanyoszlopra helyezett bomba robbant. A BBC helyszínen tartózkodó újságírója arról számolt be, hogy a környéken nagy a káosz, testrészek hevernek a földön mindenfelé.

Mentők visznek el egy sérültet a robbantás helyszínéről. Forrás: AFP/Pornchai Kittiwongsakul

Prajuth Csan-ocsa miniszterelnök a BBC szerint bejelentette: a kormány "haditanácsot" hív össze, hogy megfelelő választ adjon a történtekre.

A robbanás helyszíne népszerű turistalátványosság, a hindu Erawan-szentélyt több útikönyv is a város fő látványosságai közé sorolja.

Pravit Vongszuvong, Thaiföld védelmi minisztere azt mondta, hogy a csomópontban egy TNT-bomba robbant fel, a fő célpontok pedig külföldiek voltak.

- fogalmazott.

Magyarok is voltak a közelben

A városban tartózkodó olvasónktól e-mailen kaptuk ezt az információt:

Ezen a Twitteren terjedő videón a robbanás pillanata látható.

A robbanás közelében több nagyvállalat központja található, nincs messze például a Nestlé egyik irodaháza sem.

A robbantás helyszínén korábban politikai demonstrációk zajlottak, a tavaly májusi katonai hatalomátvétel után viszont megtiltották a tüntetéseket. A puccsot több hónapig tartó belpolitikai válság előzte meg.

A robbanás helyszínén kiégett motorkerékpárok láthatók Forrás: AFP/Pornchai Kittiwongsakul

A Bangkok Post című helyi lapnak azt mondta a rendőrség, hogy egy másik bombát is hatástalanítottak a városban. A merényletért egyelőre senki sem vállalta a felelősséget.

Legutóbb áprilisban robbant autóba rejtett pokolgép a turisták körében népszerű Samui szigetén Thaiföldön. Akkor heten megsebesültek, köztük a rendőrség tájékoztatása szerint egy 12 éves olasz kislány. A rendőrség akkor azt mondta, hogy a robbantáshoz használt járművet Thaiföld három legdélebbi, iszlamista erőszak által sújtott tartományának egyikéből lopták el.