Videó készült a bangkoki robbantókról

bangkok, thaiföld, robbantás
Helyszínelők dolgoznak a forgalmas csomópontban.
Vágólapra másolva!
A hatóságok még nem tudják, kik követték el a hétfői robbantásos merényletet Bangkokban, de egy videófelvétel már van róluk - mondta kedden a thaiföldi miniszterelnök. A Facebookon is terjed egy videó az állítólagos robbantóról.
Vágólapra másolva!

Biztonsági kamerák készítették azt a videófelvételt, amelyen a hétfői robbantás feltételezett elkövetői láthatók -mondta Thaiföld miniszterelnöke, Prajuth Csan-ocsa, aki szerint a hatóságok a képek alapján keresik a támadókat. Hogy pontosan kik ők, azt még nem tudják - mondta a miniszterelnök. A rendőrfőkapitány annyit árult el, hogy a feltételezett robbantók egyike sárga pólót viselt, és "lehet, hogy thaiföldi, de az is, hogy külföldi" - írja a Reuters.

Bangkokban dolgozó olvasónk egy Facebook-on terjedő videót küldött az Origónak e-mailen, amely a helyiek szerint az a felvétel, amiről az ország miniszterelnöke is beszélt. A videón egy fiatal, sárga pólót viselő ember látható, aki egy táskát visz magával a robbantás helyszínére, majd anélkül távozik onnan.

ดูกันชัดๆ! นาทีผู้ต้องสงสัย คล้ายชาวต่างชาติ ปลดเป้สะพาย บริเวณม้านั่งภายในศาลพระพรหม ก่อนเกิดเหตุ #ระเบิดราชประสงค์ ไม่กี่นาที #ไทยรัฐ

Posted by Thairath on 2015. augusztus 18.

Sok a bizonytalanság

Arról sincsenek még pontos információk, hogy hányan haltak meg bomba miatt. Az MTI azt írja, hogy a thaiföldi rendőrség 16 áldozatról beszél, a helyi sajtó 27 halottról tud. A BBC azt írja, hogy legalább huszan haltak meg, a Reuters 22 áldozatról ír.

Magyar áldozatról - sem halottról, sem sebesültről - nem tud a bangkoki magyar konzul, írja az MTI.

A robbantásban meghalt turisták hírügynökségi jelentések szerint Kelet-Ázsiából érkeztek Thaiföldre.

Mentők és tűzoltók mentenek egy sérültet a bangkoki robbantás helyszínén Forrás: AFP/Pornchai Kittiwongsakul

- mondta a kormányfő.

Magyarok is voltak a közelben

A hatalmas robbanás a thaiföldi főváros egyik legforgalmasabb csomópontjánál, a Racsapraszong kerületben, Bangkok egyik híres hindu szentélyének közelében történt helyi idő szerint este 7 óra körül. A hely tele volt emberekkel: turistákkal, irodai dolgozókkal, vásárlókkal.

Ezen a Twitteren terjedő videón a robbanás pillanata látható.

A robbanás közelében magyarok is voltak, egyikük ezt írta az Origónak:

Egy helyi hírportál arról írt, hogy két robbanás is történt: először egy motorkerékpárba rejtett pokolgép lépett működésbe, majd egy villanyoszlopra helyezett bomba robbant.