Ponta a korrupcióellenes ügyészséget támadja

Romanian Prime Minister Victor Ponta is pictured during an interview with journalists at the Romanian Government headquarters in Bucharest on June 9, 2015. Ponta addressed representatives of foreign media few days after he refused to step down despite bei
Victor Ponta
Vágólapra másolva!
A korrupciós ügybe keveredett román miniszterelnök szerint a korrupcióellenes ügyészség elhallgatja az őt mentő körülményt, miszerint leadózta azt a jövedelmet, ami miatt adócsalással vádolják.
Vágólapra másolva!

A nyilvánosság előtt polemizál az ügyészekkel a korrupciógyanúba keveredett román kormányfő.

Harmadszor is beidézték

Jogvitát folytat a korrupcióellenes ügyészséggel (DNA) Victor Ponta román kormányfő, aki ellen

okirat-hamisítás, pénzmosás és adócsalásban való bűnsegédlet gyanújával indítottak bűnvádi eljárást

június elején.

Victor Ponta román miniszterelnököt ismét kihallgatta a korrupcióellenes ügyészség Forrás: AFP/Daniel Mihailescu

A politikust szerdán harmadszor idézte be gyanúsítottként a DNA, ahol átadták neki az ügyében készült független könyvvizsgálat egy példányát. A vádhatóság közölte: Ponta 2007-2008-ban

valós munkavégzés nélkül vett fel több mint 180 ezer lejnyi (1 lej = 70 forint) ügyvédi honoráriumot

Dan Sova szenátor cégétől, amely így több mint 51 ezer lejes kárt okozó adócsalást követett el.

Victor Ponta egy Facebook-bejegyzésben manipulálásnak nevezte annak elhallgatását, hogy a Sova-féle cégtől kapott honoráriumért ő viszont 53 ezer lejt adózott, tehát a román államot szerinte nem érte kár.

Zárolták a vagyonát

Mint arról az Origo is beszámolt, július közepén az üggyel összefüggésben zárolták Victor Ponta vagyonát. A miniszterelnök később azt közölte, hogy kész lenne lemondani a miniszterelnöki tisztségről, ha előzetesen Klaus Iohannis államfő írásban vállalná, hogy a jelenlegi baloldali koalíció jelöltjét bízza meg kormányalakítással.