Új egyenruhát kapnak az olasz örömlányok

prostituáltak
A picture taken on October 19, 2013 shows prostitutes at the Boulevard de Suisse in Toulouse, southwestern France. AFP PHOTO / REMY GABALDA
Vágólapra másolva!
Egy készülő városi rendelet értelmében ötszáz eurós büntetést kockáztatnak azok az örömlányok, akik a Milánóba vezető főúton dolgoznak, és nem viselik az útépítő munkások számára is kötelező láthatósági mellényt és nadrágot. 
Vágólapra másolva!

A világkiállítás idejére, a május elejétől október végéig tartó időszakra becslések szerint 15 ezer extra szexmunkás érkezett az északolasz városba. Különösen a Milánóból Cremona felé vivő főúton nőtt meg érzékelhetően az örömlányok száma.

Olyan sokan vannak, hogy az már veszélyezteti a közlekedés biztonságát – legalábbis a közeli Spino d’Adda önkormányzata szerint.

Aki az út mellett dolgozik, annak látszania kell (A kép illusztráció) Forrás: AFP/Remy Gabalda

Mint az útépítők

„A szexmunkásokat ugyanúgy kell kezelni, mint az útépítőket, és rá kell kényszeríteni őket, hogy olyan ruhát viseljenek, amelyben jól láthatóak. Vagyis miniszoknya helyett láthatósági mellényt és nadrágot” – mondta el a Corriere Della Serának a település polgármester-helyettese, Luciano Sinigaglia.

A rendelet megszegői első alkalommal 500 eurós pénzbírságra számíthatnak, másodszorra azonban már őrizetbe veszik őket.

A rendelet ugyan még nem készült el, de a politikus reményei szerint szeptember elejére már hatályba is lép majd.

Miniszoknya helyett láthatósági mellény kell (A kép illusztráció) Forrás: AFP

Van másik

A lap emlékeztetett arra, hogy a település már korábban is próbált megszabadulni a szexmunkásoktól: négy éve ugyancsak ötszáz eurós büntetésre számíthatnak a kuncsaftok is.

A világkiállításra külföldről is rengeteg prostituált érkezett Milánóba, például Brazíliából, Bulgáriából, Kínából, Nigériából és Marokkóból – írta internetes oldalán a brit Independent.

Ugyanígy történik egyébként minden jelentősebb világeseménykor; a brazíliai labdarúgó-világbajnokságra tavaly nyáron ezrével mentek haza dolgozni a latin-amerikai származású örömlányok Olaszországból.