Robbanás és tűz volt egy amerikai katonai raktárban Japánban

Szagamihara, 2015. augusztus 24. Sűrített gázokat tartalmazó palackok az amerikai hadsereg egyik támaszpontjának kiégett raktárában a Tokióhoz közeli Szagamiharában 2015. augusztus 24-én, miután ezen a napon robbanás történt, majd tűz ütött ki a raktárban. A szerencsétlenségben senki nem sebesült meg. (MTI/AP/Amerikai hadsereg)
Vágólapra másolva!
Robbanás és tűz volt hétfőn, kora hajnalban az amerikai hadsereg egyik támaszpontjának raktárában Tokió közelében. Senkinek sem esett baja.
Vágólapra másolva!

Az eset a japán fővárostól 40 kilométerre délnyugatra, Szagamihara városában lévő támaszponton történt éjfél után. Legalább 900 négyzetméteren égett a raktár,

A tűzoltóság szerint az épületben tárolt oxigénpalackok robbantak be. A tüzet hét óra alatt sikerült megfékezni. Eleinte a tűzoltók nem mertek vízzel oltani, mert nem tudták, hogy milyen anyagokat tároltak ott.

Felrobbant palackok Forrás: MTI/AP/Amerikai hadsereg/

A Japánban állomásozó amerikai hadsereg közleménye szerint senkinek sem esett baja, és az egyszintes raktárban nem tároltak sem lőszert, sem veszélyes, illetve radioaktív anyagokat.