Egymillió rubel üti markát a nyomravezetőnek, aki segít annak a sorozatgyilkosnak a kézre kerítésében, aki több mint harminc idős asszonyt ölt meg Cseljabinszk térségében.

Az ismeretlen elkövető elsősorban Cseljabinszk és a Volga Menti Szövetségi Körzet végzett az áldozataival. Az orosz rendőrség adatai szerint a megnyerő modorú férfi az ingatlankezelő vagy a nyugdíjhivatal munkatársának adva ki magát csöngetett be a 75 és 90 év közötti egyedül élő idős hölgyek lakásába. Áldozatait rendszerint valamilyen zsinórral vagy egy övvel fojtotta meg.

2011. óta tartó ámokfutása során eddig csak egy szemtanú akadt, akinek leírása alapján fantomkép készülhetett róla. Később egy térfigyelő kamera felvételein is felismerni vélték, ám azonosítani nem tudták. A rendőrségi közlemény kiemeli, hogy az elkövető nem rabolta ki az áldozatait, legfeljebb néhány értékesebb értéktárgyat vitt magával a helyszínekről. 

Az orosz hatóságok most közel 4 millió forintnak megfelelő összegű nyomravezetői díjat helyezett kilátásba annak, aki hiteles információval tud szolgálni a mániákus nagymamagyilkos kilétéről – adta hírül az Interfax.