Lelőtte magát az amerikai tévések gyilkosa

2015.08.26. 15:25

A kórházba szállítás után életét vesztette Bryce Williams, aki helyi idő szerint reggel 6.45-kor élő adásban lőtte le a WDBJ7 televíziós csatorna riporterét és operatőrét Virginia államban. A férfi a csatorna volt munkatársa, posztolta a gyilkosságról készült felvételeket a közösségi oldalán.

Az első hírek még úgy szóltak, hogy egy hajtóvadászat után megölte magát az amerikai WDBJ7 csatorna volt munkatársa, aki helyi idő szerint reggel 6.45-kor élő adásban lelőtte két volt kollégáját. A 24 éves Alison Parkert és a 27 éves Adam Wardot akkor lőtte le, amikor éppen egy bevásárlóközpontban készítettek interjút Moneta városában. A férfi lelőtte magát, de rendőrségi források szerint nem halt meg azonnal, csak a kórházba szállítást követően vesztette életét.

Mint kiderült, a gyilkos egy korábbi fax üzenetben arra panaszkodott, hogy a televíziónál bőrszíne és homoszexualitása miatt diszkriminálják.  

Az élő közvetítés alatt először lövéseket, majd sikoltozást lehetett hallani,  ezután elsötétült a képernyő.

A stúdióban ülő műsorvezető döbbenten nézte a felvételt, ő sem tudta, mi történt. 

Az interjúalany, Vicki Gardner, a helyi kereskedelmi kamara elnöke is megsérült. Őt hátba lőtte a tettes, jelenleg műtik. 

Volt munkatárs a gyanúsított

A rendőrség megerősítette a haláleset tényét, de az elkövetőről először csak annyit árult el, hogy a férfi elmenekült a helyszínről. A környéken a hajtóvadászat idejére kiürítették az iskolákat

Virginia állam kormányzója, Terry McAuliffe azt nyilatkozta egy helyi rádióadónak, hogy nem terrorizmus állt a gyilkosság hátterében.

„Úgy tűnik, a tettes a televíziós csatorna egyik volt munkatársa”  – mondta. Később közölték, hogy a férfi neve Vester L. Flanagan, aki Bryce Williams néven dolgozott a tévében.

Alison Parker és Adam Ward munka közben vesztette életétForrás: WDBJ7

„Nem tudjuk, mi lehetett az indítéka"  – nyilatkozta a csatorna tulajdonosa. A munkatársakat arra kérték, maradjanak az épületben, rendőri védelmet is kaptak. 

Élőben közvetített

A férfi Bryce Williams néven magyar idő szerint délután öt óra körül posztolni kezdett a közösségi oldalára: Azt ítra, kolléganője rasszista megjegyzéseket tett rá, majd kitette a mészárlásról készített videóját is.

Ezen az látszott, hogy percekig a tévéstáb közelében állt, akik nem vették észre a rájuk szegezett fegyvert. Ezután tüzelni kezdett, de az első három lövés nem talált. Az oldalt azonnal blokkolta a Twitter. 

A tettes feketét viselt

A feketébe öltözött tettes nem viselt maszkot, a közösségi médiában azonnal elkezdett terjedni a fotója, miután kiderült, hogy néhány képkockán őt is látni. 

Az ABC tévétársaság néhány órával a kettős gyilkosság után bejelentette, hogy előző este egy 23 oldalas faxot kaptak, a feladó Bryce Williams volt. A papírokat átadták a hatóságoknak. 

Igazi rocksztár

A stúdióban ülő műsorvezető, Kimberly McBroom szerint a lelőtt riporter valóságos „rocksztár” volt.

„Bármit rábíztál arra a lányra, megcsinálta” – mondta. 

Alison kedvese a Twitteren jelentette be, hogy kilenc hónapja együtt voltak, nemrég költöztek össze, és össze akartak házasodni. 

Az operatőr, Adam Ward a reggeli műsor producerének vőlegénye volt, és többször elmondta, hogy ki akar szállni a híradózásból.