Parndorfból egy nickelsdorfi fagyasztóállomásra szállították azt a hűtőkamiont, amelyben csütörtökön az osztrák A4-es autópályán több mint hetven halott menekültet találtak. A már bomló holttesteket Bécsbe szállították vizsgálatra. 

Egy fagyasztóállomásra szállították azt a teherautót, amelyben több mint hetven menekült holttestét találták meg az osztrák hatóságok. Erre azért volt szükség, mert a járművet a körülmények és a bomló holttestek miatt csak hűtés után tudják megfelelően megvizsgálni. 

A rendőrség eredetileg ötvenre becsülte a magyar rendszámú gépkocsiban talált halottak számát. Péntek reggel jelentették be, hogy több mint hetven halottat találtak a jármű rakterében. 

Egy nickelsdorfi fagyasztóállomásra szállították a kamiontFotó: Origo

Napok óta halottak lehettek

Az osztrák belügyminisztérium azt is közölte, hogy a menekültek legalább másfél-két napja halottak lehettek, valószínűleg már akkor sem éltek, amikor a teherautó átlépte velük az osztrák határt. 

A holttesteket Bécsbe vittékFotó: Origo

 

A menekültek már akkor sem éltek, amikor a jármű átlépte velük a határtFotó: Origo

Szabadulni akartak

A menekültek valószínűleg megpróbáltak kiszabadulni a teherautóból. Erre utalnak a karcolások és a sérülések a jármű belsejében. 

A jármű belsejében karcolások és sérülések voltakFotó: Origo