Menekültek százai aludtak a bécsi pályaudvaron

Vágólapra másolva!
Magyarországról vonattal érkezett menekültek százai aludtak keddre virradóra a bécsi Westbahnhof pályaudvaron. Egy részüket külön erre a célra kijelölt szerelvényen helyezték el, másokat az állomás közelében, egy üres irodaházban.
Vágólapra másolva!

Nagy részük várhatóan már reggel továbbutazik a németországi Münchenbe, ahova hétfőn éjfélig több száz menedékkérő jutott el több vonaton Bécsen keresztül Magyarországról. Bécsben csak kevesen kértek menedéket az érkezőket élelmiszerrel ellátó Caritas Wien segélyszervezet ügyvivője szerint. Úgy ítélte meg, hogy az osztrák rendőrség visszafogottságot tanúsít.

Nem szűri a migránsokat

Roman Hahslinger rendőrségi szóvivő valamivel korábban úgy nyilatkozott, hogy jelenleg nem lehetséges a teljes ellenőrzés. A Reuters brit hírügynökség ezt úgy kommentálta, hogy a menekültek nagy számának nyomására Ausztria a jelek szerint feladta azt a próbálkozását, hogy megszűrje a migránsokat.

Megemlékeztek

A bécsi Westbahnhof közelében hétfőn este menekültbarát tüntetést tartottak „Embernek lenni Ausztriában” mottóval. A megmozduláson húszezren vettek részt. Hétfőn este a bécsi Stephansdomban

megemlékeztek az osztrák A4-es autópályán egy hűtőkamionban múlt csütörtökön holtan talált 71 migránsról.

Bécs érseke, Christoph Schönborn misét mutatott be, a szertartáson az osztrák kormány csaknem teljes létszámban megjelent.