Két befogadóállomást építenek a horvátok

Vágólapra másolva!
Két menekültügyi befogadóállomás épül Horvátországban a Schengen Alap támogatásával Split és Vukovár közelében. Ez azonban a belügyminiszter szerint sem fogja megoldani a menekülthullám problémáját. 
Vágólapra másolva!

A Schengen Alap pénzügyi hozzájárulásával két menekültügyi befogadóállomás épül Horvátországban: a Split melletti Triljben és a Vukovár melletti Tovarnik városában - jelentette be Ranko Ostojic belügyminiszter csütörtökön újságíróknak nyilatkozva.

A miniszter elmondta, hogy az ingatlanok megépítése várhatóan az év végéig befejeződik, és száz-száz menekült fogadására lesz alkalmas.

A két állomás csak egy része a rendszernek, és nem fogja megoldani a menekülthullám problémáját - jegyezte meg.

A menedékkérők a befogadóállomásokon addig maradhatnak, amíg szükséges, vagy amíg a kötelező menekültügyi eljárás tart - hangsúlyozta.

Azon kérdésre, hogy nőni fog-e azok száma, akiket Horvátország önként vállalt uniós kvótarendszer keretében befogadna, a belügyminiszter úgy válaszolt: "nem vettem észre, hogy a menekültek száma nőne".

Ostojic szerint mindenki a Horvátországon keresztül áramló menekülthullámról beszél, miközben még senki sincs ott - mondta. Hozzátette: