Ukrajna az ENSZ-ben küzd Oroszország ellen

This handout picture taken and released by the Presidential press-service shows Ukrainian President Petro Poroshenko speaking to deputies of the platform during the  parliamentary session in Kiev on February 10, 2015.  Ukrainian Rebel rockets hit Ukraine'
Petro PorosenkoAFP PHOTO/ PRESIDENTIAL PRESS-SERVICE/ MICHAIL PALINCHAK
Vágólapra másolva!
Ukrajna kezdeményezni fogja az ENSZ Közgyűlésének 70-ik ülésszakán, hogy fosszák meg Oroszországot vétójogától a Biztonsági Tanácsban - jelentette be pénteken Petro Porosenko ukrán államfő egy kijevi nemzetközi konferencián.
Vágólapra másolva!

"Megjött az ideje annak is, hogy közös erőfeszítéseket tegyünk azoknak az intézményeknek és eszközöknek a megreformálásához és korszerűsítéséhez, amelyek a nemzetközi elveket és jogokat hivatottak szolgálni, olyanokat, mint az ENSZ Biztonsági Tanácsában Oroszország számára fenntartott vétójog" - fogalmazott Porosenko.

Petro Porosenko Forrás: AFP/Presidental Press Service/Michail Palinchak

Az ukrán államfő közölte az is, hogy eddig egyetlen orosz harckocsi vagy katona sem hagyta el Kelet-Ukrajnát. Az UNIAN hírügynökség szerint azzal is megvádolta Oroszországot, hogy katonai támaszponttá alakította az Ukrajnától elcsatolt Krím félszigetet, hogy a Nyugattal szembenálló Moszkva "megingassa a helyzetet a Fekete-tenger és a Földközi-tenger medencéjében".