Legalább 82-en meghaltak egy indiai gázrobbanásban

2015.09.12. 13:32

Legalább 82-en meghaltak és mintegy százan megsebesültek szombaton egy gázrobbanásban az India középső részén elterülő Madhja Prades szövetségi államban - közölték rendőrségi és egészségügyi források.

A robbanás egy olyan épületben történt, ahol az emeleten a tulajdonos petárdákat és építkezési robbanószereket tartott együtt gázpalackokkal, a földszinti helyiséget pedig kibérelték tőle vendéglátás céljára. Az étterem a katasztrófa időpontjában zsúfolásig telve volt reggeliző emberekkel, főleg kétkezi munkásokkal és diákokkal.

Az eset Petlavad városban történt, az állam fővárosától, Bhopáltól 310 kilométerrel nyugatra. Egyelőre nem világos, hogy egy konyhai gázpalack robbant-e föl először vagy egy palack az emeleten, de egyes beszámolók szerint legalább két nagy robbanást lehetett hallani. A robbanás vagy robbanások hatására összedőlt egy szomszédos épület, és több másik is megrongálódott.

Eddig 82 halottról tudnak

Egy körzeti egészségügyi tisztségviselő az AFP hírügynökségnek telefonon nyilatkozva azt mondta, hogy eddig 82 holttestet hoztak ki a romos épületből. Az NDTV indiai tévé értesülése szerint is legalább 80 a halálos áldozatok száma.