Nem bocsát meg a felrúgott szíriai menekült

2015.09.14. 13:45

A szíriai menekült férfi csak a felvételek láttán döbbent rá, hogy egy magyar operatőr rúgta fel, amikor a hétéves fiával próbált átszaladni Szerbiából Magyarország területére. Soha nem lesz képes megbocsátani a nőnek – mondta egy interjúban.

Az 52 éves Oszama Abdel-Muhszen Algadab ma már biztonságban van Németországban a kisfiával, onnan adott interjút a brit Daily Mailnek

A négygyerekes apa elmondta a lapnak, hogy 12 napos, fárasztó út után érkeztek a szerb–magyar határra a hétéves Zaiddal. 

Nem tudta, mitől esett el

„Több ezer ember szorongott egy aprócska területen, és nem engedtek minket tovább – mesélte. – Az emberek kezdték elveszíteni a türelmüket, és tovább akartak indulni a tíz kilométerre lévő határra. Ott rendőrök igyekeztek megállítani az embereket.” 

Algadab elmondta, hogy hatalmas volt a káosz. „Az emberek lökdösődni kezdtek. Nem tudtam, honnan jött a lökés, nem tudtam, hogy rendőr volt-e, vagy operatőr. Csak annyit éreztem, hogy a földre zuhanok.” 

László Petra nem tudott magyarázatot adni a tettéreForrás: Origo

Nem tud megbocsátani

A férfi később látta a felvételt arról, hogy László Petra gáncsolta el őket, később pedig belerúgott egy kislányba is. 

„Hogyan tudnék megbocsátani neki?” – mondta az újságnak. A fiával együtt mindketten zúzódásokat szenvedtek az eséstől. 

Elmondta azt is, hogy korábban Szerbiában is elgáncsolta a fiát egy rendőr, de az nem volt annyira durva, mint a magyar operatőr tette. A kisfiú azonban akkor is elesett, ezért is cipelte a magyar határnál. 

Hányt a sokktól

„A fiam halálra volt rémülve, hangosan zokogott, én pedig miatta rettegtem” – mondta. 

Az apa az állán, a kisfiú a lábán és az állán szenvedett zúzódásokat. A gyerek később hányni is kezdett az átélt sokk miatt. 

László Petra később azt állította: azt hitte, meg fogják támadni – emlékeztetett a Daily Mail. „Az embereknek eszük ágában sem volt megtámadni az újságírókat, akik nagyon kedvesek voltak a menekültekhez” – jegyezte meg ezzel kapcsolatban Oszama Abdel-Muhszen Algadab.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK