Nemi erőszakkal vádolnak egy szaúdi diplomatát Indiában

2015.09.17. 11:13

Diplomáciai mentességének köszönhetően elhagyhatta Indiát az a szaúd-arábiai diplomata, akit azzal vádolnak, hogy megerőszakolta két nepáli háztartási alkalmazottját.

A vádak szerint a két nőt – az egyik 30, a másik 50 éves – hónapokon keresztül éheztették, és rendszeresen megerőszakolta őket nem csupán a munkaadójuk, hanem más szaúdi állampolgárok is.

Tagadja a vádakat

A diplomata tagadja a vádakat, Szaúd-Arábia pedig nem hajlandó megvonni tőle a mentességet, ezért nem állíthatták bíróság elé – számolt be a BBC.

A diplomata távozása mindenesetre elemzők szerint megoldotta India súlyos dilemmáját. Az ország ugyanis szoros kapcsolatokat ápol Nepállal, viszont ódzkodik attól is, hogy feszültséget keltsen a gazdag olajmonarchiával, ahol több millió indiai vendégmunkás dolgozik.

Az AFP úgy tudja, hogy ebben az épületben volt lakása a diplomatánakForrás: AFP/Chandan Khanna

Kimentették őket

A rendőrség nemi erőszak, szodómia és személyi szabadság megsértése gyanújával indított nyomozást. A két áldozatot a múlt héten szabadították ki egy delhi lakásból, és már haza is tértek.

„Azt hittük, hogy ott fogunk meghalni – mondta egyikük az AFP hírügynökségnek. – A lakás a 10. emeleten volt, így nem volt hová menekülni. Minden egyes nap bántalmaztak minket.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK