Csíkszeredai focicsapatot vett a kormány

Vágólapra másolva!
A magyar kormány egy erdélyi lap szerint azt az FK Csíkszeredát vette meg 1,2 milliárd forintért, amely 2013-ban kötött együttműködési szerződést a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiával. Egy román sportoldal szerint csak támogatásról van szó. 
Vágólapra másolva!

Harmadosztályú erdélyi focicsapatot vásárolt magának a magyar kormány – derül ki a Kolozsvaros.ro cikkét, mely egy román hírportálra, a Looktv.ro-ra hivatkozik. Az értesülések szerint az FK Csíkszeredáról van szó.

A csapat edzője, Ilyés Róbert a ProTV-nek azt mondta, a magyar kormány négymillió eurót (1,2 milliárd forint) fektet a csapatba. A tervek szerint a csapat 2019-ben már az első osztályú bajnokságot nyeri meg.

A csapathoz 2013 óta egy futballakadémia is tartozik, amely a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia állandó szakmai felügyeletével és anyagi támogatásával képezi a székelyföldi focitehetségeket.

Az evz.ro szerint nem megvételről van szó, hanem csupán támogatásról. Szondi Zoltán, a csapat tulajdonosa elismerte a támogatás létét, nagyjából ötmillió euróról van szó.