Nem létező kárpátaljai focimeccsre igyekezett egy nigériai csoport

2015.09.25. 11:50

Focisták, és Kárpátaljára tartanak egy meccsre, állította egy nigériai férficsoport az ukrán határőröknek. A meccsről azonban senki semmit nem tudott, a csoportot pedig nem várta senki a reptéren. A csoportot kitoloncolják.

Egy tucat nigériaiból álló csoportot vettek őrizetbe a kijevi Boriszpil nemzetközi repülőtéren, a nigériai férfiak azt állították magukról, hogy egy focicsapat tagjai, akik egy kárpátaljai mérkőzésre igyekeznek - hozta nyilvánosságra szeptember 25-én pénteken az ukrán határőrség.

Focistának adták ki magukat

A közlemény szerint a nigériaiak Isztambulból érkeztek csütörtökön repülővel az ukrán fővárosba. Az irataikat ellenőrző határőröknek azt mondták, hogy focisták, akik Kárpátalja megyében játszanak futballmérkőzést. A határőrök ezt kétkedéssel fogadták.

Senki semmit nem tudott a meccsről

Gyanújukat, miszerint a nigériaiak inkább illegális bevándorlók, mint sportolók, az is alátámasztotta, hogy senki sem várta őket Ukrajnában, az ominózus mérkőzésről senki semmit nem tudott. Ráadásul a nigériaiaknál nem volt elegendő pénz, ami fedezhette volna ukrajnai tartózkodásukat, vagyis amennyivel a jogszabályok szerint minimálisan rendelkezniük kell ahhoz, hogy beléphessenek Ukrajnába.

Visszatoloncolják őket

A focistáktól ezért megtagadták a belépést az országba, és visszatoloncolják őket egy következő járattal - közölte az ukrán állami határőrszolgálat. A nigériaiak az igazi okát nem árulták el annak, miért is akarnak a nyugat-ukrajnai megyébe eljutni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK