Összeütközött két hajó szombatra virradóra Thaiföldön, a rendőrség tájékoztatása szerint a balesetben egy magyar nő meghalt, és kéttucatnyian megsérültek.

A baleset a thai fővárostól 60 kilométerre nyugatra, a Mae Klong folyón fekvő, turisták körében népszerű Amphava úszó piac közelében történt. Az egyik hajón 21 - más hírek szerint 31 - dél-koreai és két magyar turista volt. Szentjánosbogarak rajzását megfigyelő éjszakai kirándulásról tértek vissza, amikor a hajójuk összeütközött egy, az ellenkező irányból érkező üres hajóval - mondta Bhakin Szivamethakul rendőrparancsnok. Az üres jármű felcsúszott a turistákat szállító hajó fedélzetére.

A rendőrparancsnok szerint egy 61 éves magyar nő fejsérülést szenvedett, és meghalt, 62 éves férje pedig megsérült. Súlyos sérüléseket szenvedett egy 26 éves dél-koreai nő, őt egy kórház intenzív osztályán ápoljak, orvosok szerint az állapota nem válságos.

Tíz évet is kaphatnak

További húsz ember is sérüléseket szenvedett, javarészt dél-koreaiak. Mindkét hajó vezetőjét gondatlanságból elkövetett halálokozással vádolják, amiért akár tíz év börtönbüntetés is kiszabható  Thaiföldön.

Konzuli megerősítés

Endreffy Loránd thaiföldi magyar konzul az MTI érdeklődésére megerősítette, hogy a balesetben egy magyar állampolgár meghalt, és a vele utazó társa - ugyancsak magyar állampolgár - könnyebb sérüléseket szenvedett. Őt már kiengedték a kórházból.

A konzuli szolgálat már felvette a kapcsolatot az áldozat hozzátartozóival, és megadta a szükséges tájékoztatást arról, hogy a történtek után mik a teendők - mondta a konzul.