A Mayo klinikán vizsgálják ki a dalai lámát

Tendzin, Gyaco Anaheim, 2015. július 6.
A buddhista vallási vezető, a dalai láma a 80. születésnapja alkalmából tartott ünnepségen a kaliforniai Anaheimben 2015. július 5-én. (MTI/AP/The Orange County Register/Mindy Schauer)
The Dalai Lama gestures toward musician Michael Frente as children who performed acknowledge the audience as the birthday cake is brought on stage at the Honda Center on July 5, 2015 in Anaheim, California, where the Tibetan Buddhist religious leader celebrated his 80th birthday with a speech on awakening compassion. AFP PHOTO / FREDERIC J. BROWN
Vágólapra másolva!
A minnesotai Mayo klinikán vizsgálják ki a dalai lámát, aki amerikai orvosok tanácsára több októberi programját is lemondta egészségügyi okokból.
Vágólapra másolva!

A Mayo klinika szóvivője megerősítette a CNN-nek a hírt a tibeti vallási vezető kivizsgálásáról, azt azonban nem árulta el, hogy miért szükséges a kórházi tartózkodás, illetve meddig tart majd.

Az amerikai hírtelevízió emlékeztetett, hogy múlt héten jelentették be: orvosai tanácsára a láma lemondta néhány októberi amerikai programját.

Pihennie kell

A 80 éves dalai láma az orvosok tanácsára néhány hétig pihenni fog a kivizsgálás után, így elmaradnak a coloradói egyetemen, Salt Lake Cityben és Philadelphiában tervezett beszédei.

A láma a kivizsgálás után visszatér az indiai Dharamszalába pihenni, ahol 1959-es száműzetése óta él.

A dalai láma nemrég ünnepelte a 80. születésnapját Forrás: AFP/Frederic J. Brown