Legkevesebb hét halott egy amerikai főiskolai lövöldözésben

2015.10.01. 20:41

Legkevesebb heten meghaltak és húszan megsebesültek egy főiskolai lövöldözésben az Egyesült Államokban. A tettesről egyelőre annyit lehet tudni, hogy egy húszéves férfi. A CNN információi szerint előző nap egy közösségi oldalon beszélgetett arról, hogy mire készül. 

Lövöldözés volt egy főiskolán az Oregon állambeli Roseburgban, az első jelentések szerint legalább heten meghaltak, húszan megsérültek - jelentette a CNN hírtelevízió. Korábban még tizenöt halottről szóltak a hírek, de az oregoni rendőrség legutóbbi tájékoztatása szerint hét és tíz között lehet az áldozatok száma. 

Rendőrök vizsgálják át a diákok táskáját a lövöldözés helyszínénForrás: MTI/AP/Roseburg News-Review/Mike Sullivan

A tragédia az Umpqua Community College területén történt, helyi idő szerint 10:38-kor. A tettes épületről épületre járt és tantermekben lövöldözött. A kiérkező rendőrökkel tűzpárbajba keveredett, végül lelőtték.  

Bár az első hírek még arról szóltak, hogy a támadót őrizetbe vették, John Hanlin, oregoni seriff néhány órával később bejelentette: a tettes életét vesztette.

A CNN értesülései szerint a támadó férfi, és a húszas évei végén jár. A hírtelevízió a nyomozáshoz közelálló forrás szerint

a tettes előző nap egy meg nem nevezett közösségi oldalon beszélgetett arról, mire készül. 

Az Umpqua főiskolában történt lövöldözés egyik sérültjét kórházba viszik mentősökForrás: MTI/AP/Roseburg News-Review/Aaron Yost

Több teremben lőtt

„Amikor kiérkeztünk a helyszínre, több sérültet is találtunk több tanteremben. Douglas megye tűzoltóparancsnoka, Ray Shoufler elmondta: ketten kórházba szállítás közben vesztették életüket. A hatóságok szerint a halottakat ugyanabban épületben találták meg.

A diákokat és az egyetem munkatársait buszokkal egy közeli játszótérre szállították, a hatóságok arra kérték a családtagokat, hogy oda menjenek értük. 

Helyiek várják a híreket Roseburg városábanForrás: MTI/AP/Ryan Kang

Felnőtteket képez

Roseburg városában 22 ezren laknak, az egyetemre 13 600 diák van beiratkozva, körülbelül háromezren tanulnak nappali tagozaton. Az intézmény a honlapja szerint büszke a békés és nyugodt környezetre. Az Umpqua nem hagyományos főiskola, kétéves képzésein főleg felnőtteket képez, átlagos életkoruk 38 év. 

FRISS INFORMÁCIÓK