Vágólapra másolva!
Esőáztatta hegyoldal omlott rá egy lakónegyed 125 házára a guatemalai főváros közelében, a földcsuszamlásnak legalább négy halálos áldozata van, és mintegy száz eltűnt embert keresnek - közölte pénteken a közép-amerikai ország polgári védelmi hatósága.
Vágólapra másolva!

A szerencsétlenség még (helyi idő szerint) csütörtök késő este következett be a Guatemalavárostól 22 kilométerre nyugatra fekvő Santa Catarina Pinula településen - mondta el David Leon, a nemzeti katasztrófavédelmi központ (Conred) szóvivője.

A négy halálos áldozat mellett 32 sérültet kellett kórházba szállítani.

A helyszínen pénteken több tucat katasztrófamentő, katonák és rendőrök dolgoztak helyi lakosok segítségével, hogy a leomlott házak romjai között felkutassák az eltűnteket. Kuba guatemalai nagykövetsége felajánlotta országa segítségét a mentéshez.

Guatemalát az elmúlt napokban heves esőzés sújtotta, és a hegyoldalt,

ahol a földcsuszamlás történt, már korábban is veszélyeztetettnek nyilvánították a környéket átszelő folyó miatt.

A hatóságok ezért elővigyázatosságból a lakók kiköltöztetését ajánlották az érintett negyedből, ez azonban nem történt meg.

A májustól novemberig tartó trópusi esős évszak tavaly 29 halálos áldozatot követelt a közép-amerikai országban, 655 ezer lakost érintett és mintegy kilencezer házat rongált meg.