Meghalt a kínai robbantássorozat gyanúsítottja

2015.10.02. 14:52

A szerdán Kína déli részén elkövetett, legalább tíz ember halálát követelő robbantássorozat gyanúsítottja maga is életét vesztette az egyik detonációban - közölték pénteken a helyi hatóságok.

Liucsou város rendőrsége arról számolt be, hogy a robbantások helyszínein felvett DNS-minták alapján azonosították a tettest, egy 33 éves helyi férfit, aki maga is meghalt a terrorakcióban. Korábbi jelentések még arról szóltak, hogy a robbantások gyanúsítottját őrizetbe vették.

Súlyos károk keletkeztek az épületbenForrás: AFP/Str

A hatóság közleménye szerint a férfi házilag készítette az időzített robbanószerkezeteket, és azokat postai küldeménynek álcázva juttatta el célpontjaihoz. Az álcázott pokolgépek egy részének kiszállítására másokat bérelt fel, de egy részüket maga juttatta célba. A rendőrség szerint a Vej Jin-jong nevű férfi azért követte el a robbantássorozatot, mert üzleti vitában állt a hatóságokkal és magánszemélyekkel a városban.

Szerdán 18 helyen történt robbantás két órán belül a Kuanghszi autonóm tartományban lévő Liucsouban, a detonációkban legalább tízen életüket vesztették és ötvenegyen megsebesültek. A célpontok között volt egy kórház, kisebb piacok, egy bevásárlóközpont, egy buszpályaudvar és több kormányzati épület is.