Négy öngyilkos robbantotta fel magát Nigériában

Vágólapra másolva!
Négy öngyilkos robbantást hajtottak végre egy időben az északkelet-nigériai Maiduguri városban, a merényletekben legalább tizennégy ember életét vesztette, közel negyvenen pedig megsebesültek - közölte a hadsereg pénteken.
Vágólapra másolva!

A merényletsorozatot csütörtök este követték el a Borno szövetségi állambeli, 1,2 milliós városban. A támadók egyszerre hozták működésbe a náluk lévő robbanószerkezeteket. Helyi lakosok arról számoltak be, hogy a merénylők közül legalább kettő 18 éven aluli volt.

A fegyveres erők közlése szerint a Boko Haram iszlamista lázadószervezet áll a történtek mögött.
Ugyancsak csütörtökön a Boko Haram fegyveresei lemészároltak tizenegy embert, köztük több nőt a nigériai Kirchinga városban.

Visszaszorulóban

A Boko Haram az év elején még egy Belgium nagyságú területet uralt Nigériában. Nigéria, Niger, Csád, Kamerun, valamint Benin hadserege azonban február elején szárazföldi és légi offenzívát indított a szélsőségesek visszaszorítására.

Évek óta tart a rettegés

A saría (iszlám jog) radikális értelmezésén alapuló állam létrehozásáért küzdő milícia évek óta fegyveres harcot folytat Nigéria északi részén, és támadásai mindennaposak a térségben. Hivatalos adatok szerint a terrorcsoport 2009 óta nagyjából 17 ezer ember halálát okozta a 175 milliós afrikai országban.