Veszélyes hurrikán közeledik Amerika felé

This NASA/NOAA Goes East satellite image taken at 1745 UTC shows Hurricane Joaquin on October 1, 2015. Joaquin strengthened into an extremely dangerous category four hurricane Thursday as it barreled through the Bahamas, US forecasters said. It is now pac
Érkezik a Joaquín hurrikán
Vágólapra másolva!
Az idei atlanti hurrikánidényben a legveszélyesebb trópusi viharrá erősödött csütörtökön a Joaquín, már elérte a Bahama-szigetek középső tagjait, ahol házakat árasztott el, és előrejelzések szerint még erősebb lehet majd, miközben közelít az Egyesült Államok keleti partja felé.
Vágólapra másolva!

A Joaquín erőssége négyesre nőtt az ötös skálán a miami hurrikán-előrejelző intézet szerint.
Eleuthera szigeten péntekre várható a Joaquín, és a lakosok erre készülve gátakat építettek homokzsákokból, és bedeszkázták az üzletek ablakait, ajtait.

Érkezik a Joaquín hurrikán Forrás: AFP/NASA

A bahamai katasztrófavédelem vezetője szerint egyelőre senkinek nem esett baja. Perry Christie miniszterelnök bejelentette, hogy törvényben teszik kötelezővé a veszélyeztetett otthonok elhagyását, mert több lakos nem hajlandó menedékhelyre menni. Mint mondta, a hurrikán széllökései akár a 200 kilométert is elérhetik majd óránként.