Obama bocsánatot kért a kunduzi kórház miatt

US President Barack Obama looks on as he delivers a statement, after a shooting at a community college in Oregon that left up to 10 people dead, in the Brady Briefing Room of the White House in Washington, DC on October 1, 2015. A 20-year-old gunman opene
Barack Obama megtörten beszélt a gyilkosság után
Vágólapra másolva!
Bocsánatot kért Barack Obama az Orvosok Határok Nélkül nevű szervezettől a kunduzi kórház elleni támadásért. A Fehér Ház szerint egy szörnyű, tragikus baleset történt.
Vágólapra másolva!

Bocsánatot kért az Orvosok Határok Nélkül (MSF) elnevezésű nemzetközi szervezettől a kunduzi kórház elleni amerikai légitámadásért szerdán Barack Obama amerikai elnök.

Barack Obama megtörten beszélt a gyilkosság után Forrás: AFP/Mandel Ngan

Josh Earnest, a Fehér Ház szóvivője elmondta, hogy Obama felhívta Asraf Gáni afgán elnököt, hogy részvétét fejezze ki a kórház elleni amerikai csapás okozta emberveszteségekért. Hasonlóképpen fejezte ki részvétét az MSF elnökének is.

Az amerikai fegyveres erők kedden ismerték el, hogy a hétvégén

"tévedésből" támadták a levegőből a kunduzi kórházat,

aminek következtében 22-en meghaltak és több tucatnyian megsebesültek.Earnest szerint nincs olyan bizonyíték, amely arra utalna, hogy nem egy "szörnyű, tragikus baleset" történt volna. A Rómában tartózkodó

Ash Carter védelmi miniszter szerdán ismételten egy átlátható vizsgálat lefolytatását és szükség esetén a vétkesek felelősségre vonását ígérte.

A támadás után bezárt a kunduzi kórház Forrás: MTI/EPA/MSF/-------------------

AZ MSF szerdán ismét sürgette, hogy a kunduzi incidenst egy független nemzetközi bizottság vizsgálja ki. A jótékonysági szervezet háborús bűncselekménynek tartja a történteket, és csak a vizsgálat lezárása után fogja eldönteni, hogy kíván-e pert indítani az ügyben.