Bombákkal szórták meg az Iszlám Állam állásait

2015.10.10. 16:43

Több légicsapást is intéztek Szíriában az Iszlám Állam állásai ellen az orosz légierő és az amerikaiak vezette koalíció harci gépei. Moszkva és Washington szerint a dzsihádistákat súlyos veszteségek érték.

Az orosz légierő és az amerikaiak vezette koalíció gépei az elmúlt egy napban több légicsapást is végrehajtottak Szíriában az Iszlám Állam állásai ellen.  A moszkvai és washingtoni közlések szerint a dzsihádistákat súlyos veszteségek érték.

Jelentős veszteséget szenvedtek

Az orosz védelmi minisztérium szerint a terrorista szervezet 29 táborára mértek csapást, Hama tartományban megsemmisítettek két parancsnoki posztot, 23 megerősített védelmi állást, egy fegyverraktárat és több haditechnikai berendezést, valamint egy álcázott irányítóbázist is.

Bevetésen egy orosz Szu-34-es vadászbombázó Szíria felettForrás: AFP/Orosz Védelmi Minisztérium

Az Egyesült Államok által vezetett koalíció gépei pénteken öt légicsapást hajtottak végre Szíriában, húszat pedig Irakban a terrorista szervezet állásai ellen.  Az oroszok és az amerikaiak eközben arról egyeztetnek, miképpen lehet elkerülni a véletlen incidenseket a szíriai légtérben.

Cáfolták Irán téves bombázását

A napokban egyébként iráni és orosz nyilatkozatok is cáfolták azt a korábbi hírt, miszerint orosz harci gépek tévedésből Iránra dobtak volna bombákat az Iszlám Állam állásai helyett. 

Egy nő nézi az orosz légierő által Szíriában végrehajtott légicsapásokról szóló híradástForrás: MTI/EPA/Anatolij Malcev

A CNN, az AP, a Reuters és a Bloomberg is arról számolt be korábban, hogy négy orosz rakéta Irán területére esett.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK